De geschiedenis van het schip.

Deze foto's kreeg ik na de aankoop van de makelaar. Ze zijn genomen in de tijd van de vorige eigenaar.
Geschiedenis was niet bekend, hoewel ik er al snel achter kwam dat het schip al een paar jaar te koop lag.
apae_verkoop.jpg
apae_verkoop2.jpg
apae_verkoop3.jpg
Ook op de pinksterreunie van het Sloepwezen waar we dat jaar heengingen kende in eerste instantie niemand het schip. Tot na de wedstrijd, toen een echtpaar zonder hun sloep langskwam en vroeg: "Is dat de Apae?".
Het bleek, dat zij het schip in de zeventiger jaren hadden willen kopen, maar dat Rutger Hauer ze voor was geweest! Daarvoor was het schip van Bas Neon, die het ook had opgebouwd, in Leiden.
Op de terugweg over het Markermeer ging die scheepsnaam in mij malen: die had ik eerder gelezen! En dat kon eigenlijk maar op een plaats: in de oude sloepwezen-blaadjes.
Thuis opgezocht, en jawel: een advertentie uit 1994, met een telefoonnummer en een naam. Dit geverifieerd, en de man opgebeld.
Het bleek, dat hij toen het schip heeft verkocht voor zijn overleden werkgever, en het verhaal erachter was heel anders: zijn werkgever was architect, de eigenaar ervoor (de eerste) een onderdirecteur van de Geillustreerde Pers.
apae_verkoop4.jpg
Wie het allemaal nu nog kan volgen, mag het zeggen. Het lijkt erop, dat mijn schip een zusterschip heeft?
In ieder geval, mocht iemand meer of andere informatie hebben, mail dan naar de webmaster. Ik ben ook blij met oude foto's van het schip, verhalen, mensen die het schip eerder hebben zien zeilen, etc.